Menu Close

Global Host | Ramona Pop

Familiile care se înscriu în programul de Global Host, au şansa de a contribui la impactul social din oraşul lor, să exploreze multiculturalismul şi nu în ultimul rând, să creeze conexiuni de lungă durată cu voluntarul sau voluntarii internaţionali găzduiţi.

Ramona Pop şi membrii familiei ei au avut primul contact cu programul nostru în anul 2018:

“În toamna lui 2018 ni s-a propus să găzduim studenți din străinătate și am fost de acord, mai ales pentru ideea ca fetițele noastre să-și exerseze limba engleză și să învețe și mai mult prin conversație, acest lucru fiind valabil și pentru noi.”

Prima experienţă de Global Host a făcut în aşa fel încât a doua experienţa să fie încă un pas spre explorarea multiculturalismului şi crearea unei conexiuni care se menţine şi în prezent:

Astfel, în ianuarie 2019 a sosit la noi Rae Eastern din Brisbane, Australia cu care am petrecut 6 săptămâni, iar în vară le-am găzduit pe Nastasija din Toronto, Canada și pe Marlo (Fan Fey) din estul Chinei, tot pentru 6 săptămâni.

A fost un schimb cultural deosebit și îl citez pe soțul meu , simțim că “ne-am extins familia în Australia, Canada și China”. Am petrecut foarte bine împreună, am gătit împreună, am ieșit în natură, ne-am jucat (mai ales fetițele noastre) și mă bucur că ținem legătura.

A fost o experiență pe care o recomand cu căldură oricarei persoane deschise pentru ceva nou.– Ramona Pop

Global Host îţi oferă oportunitatea de a găzdui un voluntar internaţional între 3 sau 6 săptămâni, timp în care acesta va contribui la dezvoltarea sistemului educaţional din România, facilitând ore de limba engleză, non-formale, în una din grădiniţele, şcolile sau liceele din România, partenere AIESEC, depinzând de proiectul pe care acesta a aplicat.

Organizaţia AIESEC România a fost înfiinţată în 1990. Timp de 30 de ani s-a urmărit a se face o schimbare şi a se conecta tinerii din toată lumea.

În România, AIESEC este prezentă în 13 oraşe şi face parte din una din cele mai mari organizaţii globale conduse de tineri. Fiind prezentă în peste 120 de ţări, AIESEC a ajutat tinerii să trăiască experienţe care le-a schimbat viaţa, oferind oportunităţi internaţionale studenţilor. Organizaţia are peste 60 de ani de experienţă în dezvoltarea potenţialului maxim al studenţilor, a-i face lideri responsabili cu o viziune globală, având parteneriate cu diverse companii, licee şi universităţi.